Cybersecurity

Het helpen met het definiëren en beantwoorden van de cyber security vraagstukken die binnen uw technische organisatie spelen.:

  • Awareness
  • Assessment
  • Consultancy
  • Implementatie

Al sinds de start van mijn carrière houd ik me bezig met cybersecurity. In de beginjaren was de focus vooral om aanvallen van binnen uit door het ontbreken van externe connecties. Door de veranderingen in de procesautomatisering zoals onder andere de koppeling aan het internet, de toepassing van Microsoft Windows technologieën, maar zeer zeker ook de vergrote aandacht van hackers/terroristen voor deze systemen, besteed ik tegenwoordig eveneens veel aandacht aan het ontwerpen van systemen die de risico’s van externe aanvallen moet minimaliseren. We kunnen ons niet langer verschuilen en zullen ons moeten wapenen tegen deze risico’s.Met mijn consultancy bedrijf bied ik mijn expertise aan voor het ontwerpen van nieuwe, aanpassen en auditen van geïmplementeerde cybersecurity oplossingen.

Begin 2017 heb ik de cursus Cybersecurity for Industrial Automation and Control Systems afgerond bij het Koninklijk Nederlands Normalisatie-Instituut (NEN) te Delft. Eind september 2017 heb ik deelgenomen aan het eerste IEC 62443 cybersecurity examen in Nederland en ben ik gecertificeerd IEC 62443 security professional Industrial Automation and Control Systems.